Ο Δήμος Πάφου υλοποιεί έργο αντικατάστασης και εγκατάστασης 7.000 λαμπτήρων οδικού φωτισμού LED «Έξυπνων Φωτιστικών» και εγκατάστασης 55 «Έξυπνων Πασσάλων» στα όρια της πόλης. Το έργο αυτό αποτελεί ένα ακόμη έργο «έξυπνης πόλης».

Με την αντικατάσταση και την εγκατάσταση των «έξυπνων Φωτιστικών» ο Δήμος Πάφου θα εξοικονομήσει μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως ποσό που θα προέρχεται από την χαμηλή κατανάλωση  των λαμπτήρων LED σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τους λαμπτήρες θα διαχειρίζεται ειδικό λογισμικό με βάση το οποίο η ένταση του φωτός θα μπορεί να αυξομειώνεται ανάλογα με την ώρα και την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους και σε συνέπεια με την εκάστοτε νομοθεσία που διέπει τον οδικό φωτισμό.

Οι 55 έξυπνοι πάσσαλοι τοποθετούνται με σωστή γεωγραφική διασπορά στην πόλη της Πάφου και σε σημεία που δεν δημιουργούν πρόβλημα στους διερχόμενους οδηγούς. Οι έξυπνοι πάσσαλοι είναι αισθητικά όμορφοι από υλικό που αντέχει στις καιρικές συνθήκες της Πάφου. Σε αυτούς θα τοποθετηθούν αισθητήρες περιβαλλοντικοί, wifi access points που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση οι πολίτες, ψηφιακές οθόνες στις οποίες θα γίνονται ανακοινώσεις για περιβαλλοντικά στοιχεία και άλλες πληροφορίες ή δραστηριότητες της πόλης, όπως η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα στο αέρα, η υγρασία στην ατμόσφαιρα, η θερμοκρασία, οι διαθέσιμοι χώροι στάθμευσης, οι εκδηλώσεις του Δήμου, αλλά και οτιδήποτε άλλο και κάμερες ασφαλείας.

Φωτογραφίες

Comments are closed.

Close Search Window