Φόρτωση χάρτη...

Event Date:
5 Ιουλίου, 2024 - 8:00 μμ

Location:
Είσοδος Αρχαιολογικού Πάρκου,
Είσοδος Αρχαιολογικού Πάρκου,
Πάφος


Ο Δήμος Πάφου παρουσιάζει μια μοναδική συναυλία με τη Συμφωνική Μπάντα του Δήμου Στροβόλου – Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε συναυλία με άλλα έξι ακαδημαϊκά ιδρύματα από την Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα.

Η Συναυλία αποτελεί το επιστέγασμα/ αποτέλεσμα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Blended Intensive Project, το οποίο χρηματοδοτείται από το Erasmus + και πραγματοποιείται σε συνεργασία με καθηγητές και φοιτητές από Πανεπιστήμιο του Minho, του Ιόνιο Πανεπιστήμιου και τα Ιταλικά κονσερβατόρια της Λ’ Άκουιλα, Ποτένζα, Κρεμόνα & Νάπολης.
Στόχος της συναυλίας είναι η γνωριμία, εκμάθηση και παρουσίαση ποικίλου ρεπερτορίου για σύνολο πνευστών από διαφορετικές χώρες και χρονικές περιόδους.
Περιλαμβάνει έργα Κυπρίων, Ελλήνων, Ευρωπαίων και Αμερικανών συνθετών για µμεγάλο σύνολο πνευστών, σολίστ, καθώς και για ορχήστρα σαξοφώνων. Τα πλείστα από τα έργα της συναυλίας θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Κύπρο.
Θα ακουστούν έργα των Βάσου Αργυρίδη, Μάριου Ηλία, Νάσιας Θεράποντος, Ευαγόρα Καραγιώργη, Ennio Morricone, Giuseppe Verdi, Μιχάλη Μεταξά, Ιωάννη Παρίδη, Γιώργου Κάρβελου, Γιώργου Χριστοφή, Αλέξανδρου Ντάρνα, Δημήτρη, Ανδρικόπουλου, N. Μάντζαρου/Σπύρου Προσωπάρη, κ.ά
Συντονιστής του προγράμματος είναι ο δρ Γιάννης Μυράλης, αναπληρωτής καθηγητής Σαξοφώνου και Μουσικής Παιδαγωγικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Συμφωνική Μπάντα ∆ήµου Στροβόλου – Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
Φοιτητές και καθηγητές από τα πανεπιστήμια:
Conservatorio statale di musica “Alfredo Casella”, L’ Aquila, Ιταλία,
Πανεπιστήμιο του Minho, Braga, Πορτογαλία,
Conservatorio di musica “Claudio Monteverdi”, Cremona, Ιταλία,
Conservatorio di musica “Carlo Gesualdo da Venosa”, Potenza, Ιταλία,
Conservatorio di musica “San Pietro a Majella”, Νάπολη, Ιταλία
Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ελλάδα
Σολίστ: Γιάννης Σαμπροβαλάκης, Κλαρινέτο
Αρετή Μυράλη, Σαξόφωνο
Μαέστροι: Γιάννης Μυράλης, Giovanni Ieie, Luis Ribeiro
Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 στις 8.00 μ.μ. στην Είσοδο του Αρχαιολογικού Πάρκου

Είσοδος Ελέυθερη

Comments are closed.

Close Search Window