Φόρτωση χάρτη...

Event Date:
23 Μαΐου, 2024 - 5:00 μμ - 7:00 μμ

Location:
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΟΔΑΠ – Λεωφόρος Ποσειδώνος, Κάτω Πάφος,
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΟΔΑΠ – Λεωφόρος Ποσειδώνος, Κάτω Πάφος,
Πάφος


Ο Δήμος Πάφου συμμετέχει στην πρωτοβουλία Plastic Free Beach εγκαινιάζοντας την πρώτη παραλία χωρίς πλαστικά στην Επαρχία Πάφου την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 στις 5.00 μ.μ. στην παραλία ΣΟΔΑΠ.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν:
– Αντωνία Θεοδοσίου – Επίτροπος Περιβάλλοντος
– Φαίδωνας Φαίδωνος – Δήμαρχος Πάφου
– Βάκης Λαζαρίδης – Ανώτερος Τουριστικός Λειτουργός Υφυπουργείου Τουρισμού
– Κυριάκος Δρουσιώτης – Πρόεδρος Δ.Σ. Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου
– Alexander Panczuk – Εκτελεστικός Διευθυντής TUI Care Foundation
Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον κ. Φίλιππο Δρουσιώτη, Πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) και απονομή Σήματος Διάκρισης «Παραλία Χωρίς Πλαστικά».
Η κεντρική ιδέα της πρωτοβουλίας είναι η οργάνωση μιας παραλίας που ενθαρρύνει και διευκολύνει τους επισκέπτες της να αποφεύγουν τη χρήση πλαστικού μιας χρήσης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην παραλία.
Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι επισκέπτες της παραλίας να μειώσουν τη χρήση πλαστικού μιας χρήσης αποτελώντας μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Αυτή η ιδέα είναι μια ιδέα του έργου «Keep Our Sand and Sea Plastic Free, Destination Zero Plastic in Cyprus».
Το έργο στοχεύει να φέρει κοντά τουρίστες, τουριστικές επιχειρήσεις και κατοίκους για να μειώσουν την κατανάλωση πλαστικού μιας χρήσης στις παράκτιες περιοχές, έτσι ώστε λιγότερο πλαστικό να καταλήγει στη θάλασσα μειώνοντας τη ρύπανση από πλαστικό.
Το έργο είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος TUI Care σε συνεργασία με την Κυπριακή Πρωτοβουλία Αειφόρου Τουρισμού (CSTI).

Comments are closed.

Close Search Window