Φόρτωση χάρτη...

Event Date:
4 Ιουνίου, 2024 - 8:30 μμ

Location:
Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου,
Ανδρέα Γερούδι 18,
Πάφος


Η δύναμη του συνδυασμού της Πέμπτης Τέχνης (μουσική) και της Έκτης Τέχνης (θέατρο). Μια πρόταση του πως αναδύεται και αναδεικνύεται η μια τέχνη μέσα από την άλλη, αποδεικνύοντας τον αλληλένδετο χαρακτήρα τους.
Η μουσική συναυλία «ΕΞΙ & ΠΕΝΤΕ» , προτείνει ένα πρωτότυπο Αφιέρωμα στο Ελληνικό Θεατρικό Τραγούδι. Πρόκειται για μια συλλογική πρωτοβουλία νέων μουσικών, έχοντας ως αφορμή την ιδέα να παρουσιαστούν τραγούδια-σταθμοί της Σύγχρονης Ελληνικής Θεατρικής Δραματουργίας, γνωστά και λιγότερο γνωστά, με νέες ενορχηστρώσεις. Η συναυλία παρουσιάζει ένα αμάλγαμα μουσικών ειδών, όπου παρουσιάζονται θεατρικά τραγούδια, τα οποία κατάφεραν να αποτυπωθούν στις συνειδήσεις του κόσμου μέχρι σήμερα.
Γενικός σκοπός υλοποίησης της συναυλίας είναι η ανάδειξη φλεγόντων κοινωνικών ζητημάτων, όπως αυτά της ανισότητας, της ένταξης κοινωνικών ομάδων με λιγότερη εκπροσώπηση, του ρατσισμού και των ψυχικών ασθενειών. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και ειδικά της νεολαίας, μέσα από τη μουσική και λογοτεχνική σκοπιά του ζητήματος, για το πως θίγονταν τέτοια ζητήματα μέσα από την θεατρική πράξη στην Ελληνική θεατρική σκηνή του 20ου και 21ου αιώνα.
Οι επιλογές των μουσικών έργων είναι προσεκτικά επιλεγμένες, ούτως ώστε να αναδεικνύονται οι προαναφερθείσες θεματικές από ένα μεγάλο φάσμα ρεπερτορίου, συνδυάζοντας έργα πολλών καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών του 20ου και 21ου αιώνα (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Καραμουρατίδης κ.α.
Ερμηνεύτρια της συναυλίας είναι η Κατερίνα Παράσχου, η οποία θα συνοδεύεται από 7μελή ορχήστρα, σε ενορχηστρώσεις του συνθέτη Κυριάκου Κώστα. Ηθοποιός επί σκηνής θα είναι η Σαββίνα Γεωργίου, σε κείμενα του Σταύρου Σταύρου, υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Μιχάλη Κολοκοτρώνη.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 4 Ιουνίου 2024, η ώρα 20:30.

Είσοδος: €15
Πληροφορίες και Κρατήσεις: 70002420
Υπο την αιγίδα του Δήμου Πάφου
Οργάνωση: Τεχνόπολις 20

Comments are closed.

Close Search Window