Το πρώτο, μετά από δεκαετίες, μεγάλο έργο κοινωνικής υποδομής αποκτά η Πάφος. Πρόκειται για το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας που για την ανέγερση του  υπέγραψαν συμβόλαια ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος και η ανάδοχος εταιρεία  Α. N. Ioannou Construction Ltd.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας, με συνολικό κόστος κατασκευής 3.665.200 ευρώ, θα βρίσκεται  στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην ενορία Αγίου Παύλου και θα είναι τριώροφο με συνολικό εμβαδόν 2.352 τ.μ.   

Στο ισόγειο θα λειτουργεί Κέντρο Απογευματινής Φροντίδας Παιδιών με δυνατότητα φιλοξενίας 60 παιδιών και τρείς παιδότοπους (2 εσωτερικούς και 1 εξωτερικό). Στον 1ο όροφο θα λειτουργεί Παιδοκομικός Σταθμός με δυνατότητα φιλοξενίας 104 παιδιών ηλικίας 2 έως 4 χρόνων και στον 2ο όροφο Βρεφοκομικός Σταθμός  με δυνατότητα φιλοξενίας 30 παιδιών ηλικίας 4 μηνών έως 2 χρόνων. Ο 3ο όροφος θα είναι χώρος ενηλίκων για 30 άτομα. Στον όροφο αυτό θα υπάρχει επίσης κουζίνα που θα εξυπηρετεί όλο το Κέντρο, δωμάτιο ξεκούρασης και ένα γραφείο λειτουργού. Στο υπόγειο θα υπάρχει χώρος στάθμευσης 28 θέσεων.   

Μιλώντας κατά την υπογραφή των συμβολαίων, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος επεσήμανε την αξία του έργου, ιδιαίτερα για τις εργαζόμενες οικογένειες, τονίζοντας ότι το Κέντρο έρχεται να καλύψει δύο βασικά ελλείματα της πόλης: α) την απογευματινή απασχόληση των παιδιών, ιδίως για τους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού τομέα και β) το πρόβλημα της επίβλεψης βρεφών και νηπίων για τις εργαζόμενες μητέρες. Σημείωσε ότι το κόστος φιλοξενίας των παιδιών θα είναι πολύ χαμηλό για τις οικογένειες και υπογράμμισε ότι το Κέντρο θα είναι υπερσύγχρονο και θα πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές. 

 

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από τo Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και τον Δήμο Πάφου, ενώ το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει επιπρόσθετα καλύψει τα λειτουργικά έξοδα των δύο πρώτων χρόνων με το ποσό των 400.000 ευρώ.

Comments are closed.

Close Search Window