Το έργο έχει σκοπό να αναζωογονήσει την περιοχή, να την αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά, και να δημιουργήσει ένα πόλο έλξης, ένα προορισμό, για ντόπιους και ξένους.Οι προτάσεις αναβαθμίζουν τον δρόμο που περνά στα δυτικά της αγοράς, με νέα επιφάνεια δρόμου και καινούρια πεζοδρόμια. Δημιουργείται μια πορεία στο δυτικό “φρύδι” της τοπογραφίας, με πλατύ πεζόδρομο, παγκάκια, πλατφόρμα θέας και σημεία πρασίνου, τα οποία απολαμβάνουν τη θέα προς τη θάλασσα.

Η σημερινή λαχαναγορά και οι τουαλέτες θα κατεδαφιστούν. Η νέα λαχαναγορά θα καλυφθεί με μοντέρνα μεταλλικά σκέπαστρα που θα σταματούν τον ήλιο και τη βροχή, και θα περιβληθεί από τη μεριά του δρόμου με κατασκευή με ξύλινα λούβρα. Θα προσφέρει νέους πάγκους για τους φθαρτέμπορους, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για να δέχονται τς κάσιες με τα προϊόντα και να είναι εύκολοι στη χρήση και καθαριότητα.

Ο υπόλοιπος χώρος πλησίον του κτηρίου θα διαμορφωθεί ως πλατεία, και θα περιλαμβάνει παγκάκια, δεντροφύτευση και άλλο εξοπλισμό.Τα γραφεία του 1ου ορόφου θα μετατραπούν σε εστιατόριο, με εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εστίασης που θα απολαμβάνουν τη θέα προς τη δύση, και θα είναι προσβάσιμο από την υφιστάμενη σκάλα, και επιπρόσθετη νέα σκάλα και ανελκυστήρα.Η μικρή πλατεία έξω από την καφετέρεια “Χόβολη” θα αναδιαμορφωθεί με πάτωμα που θα ταιριάζει με την νέα πλατεία της αγοράς, πράσινους “ζωντανούς” τοίχους, και νέο σκέπαστρο.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από τo Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Comments are closed.

Close Search Window