Πανεπιστήμιο του Πολίτη|

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΦΟΥ

Παρουσία πλήθους κοινού που κατέκλυσε τον Πολυχώρο «Αττικόν» δόθηκε χθες βράδυ η διάλεξη του παγκοσμίου φήμης Καθηγητή Φυσικής Δημήτρη Νανόπουλου για τη γέννηση του σύμπαντος, στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου του Πολίτη του Δήμου Πάφου.

Με απόλυτα επιστημονικό αλλά ταυτόχρονα κατανοητό τρόπο, ο Καθηγητής και Ακαδημαϊκός Δημήτρης Νανόπουλος εξήγησε στις εκατοντάδες των παρευρισκόμενων τους φυσικούς νόμους που διέπουν το σύμπαν και εξήγησε τις διαδικασίες της κοσμογέννησης, αλλά και την περίφημη Θεωρία των Πάντων που παραπέμπει στην ύπαρξη του πολυσύμπαντος, και απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος τόνισε ότι η  παρουσία στην Πάφο του Καθηγητή Νανόπουλου  λαμπρύνει τον θεσμό του Πανεπιστημίου του Πολίτη και αποτελεί σταθμό στην πορεία του. Στη σημερινή εποχή των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων, σημείωσε ο Δήμαρχος Φαίδωνος, η διαρκής αναζήτηση της γνώσης και της μάθησης αποτελεί για τον σύγχρονο άνθρωπο μια πραγματική ανάγκη. Ο Δήμος Πάφου, πρόσθεσε, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα αυτή, έχει θέσει ως στόχο την ανάπτυξη της γνώσης και της μάθησης προς όφελος της κοινωνίας, αλλά  και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη σε ατομικό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε, εντάσσεται και η δημιουργία του θεσμού του Πανεπιστημίου του Πολίτη από την Τοπική Αρχή.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε επίσης ο Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας, Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, με τη συνεργασία του οποίου πραγματοποιήθηκε η διάλεξη.

Comments are closed.

Close Search Window