Νέα & Ανακοινώσεις|

Με την παραδοσιακή λαμπρότητα και επισημότητα θα εορταστούν στην Πάφο τα Άγια Θεοφάνεια. Στον καθιερωμένο επίσημο εορτασμό που πραγματοποιείται εκ περιτροπής στις παραλιακές πόλεις της ελεύθερης Κύπρου και ο οποίος φέτος θα γίνει στην Πάφο, θα παραστούν η Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Πρόε-δρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου και ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος.

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος θα προστεί της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και θα τελέσει τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανείων. Ακολού-θως, θα σχηματιστεί η καθιερωμένη πομπή η οποία θα καταλήξει στο Λιμανάκι Πάφου, όπου θα τελεστεί ο Αγιασμός των Υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Την πομπή θα συνοδεύουν οι Φιλαρμονικές της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας Κύπρου.

Η πομπή θα διέλθει από τις οδούς Αγαπήνορος, Ικάρου, Κωνσταντίας, Θεοσκεπάστης και Αλκμήνης και μέσω των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Αποστόλου Παύλου θα καταλήξει στην προβλήτα στο Λιμανάκι. Η τροχαία κίνηση θα διακόπτεται σε κάθε δρόμο πριν από την άφιξη της πομπής και θα επαναρχίζει μετά τη διέλευσή της.

Για τη στάθμευση των οχημάτων θα είναι διαθέσιμοι οι εξής χώροι: περίβολος του Ι. Ναού Αγίων Αναργύ-ρων, γήπεδο του 6ου Δημοτικού Σχολείου, Χώρος Στάθμευσης Αρχαιολογικού Πάρκου, χώρος πίσω από τα κτίρια της Αρχής Λιμένων Κύπρου και απέναντι από αυτόν χώρος του Αρχαιολογικού Πάρκου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων όπως εφαρμόζουν πιστά τις έκτακτες και άλλες ρυθμίσεις της τροχαίας κυκλοφορίας προς αποφυγή αχρείαστης ταλαιπωρίας.

 

Πληροφορίες: Πολιτιστική Υπηρεσία Δήμου Πάφου Τηλ. 26932014

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window