Νέα & Ανακοινώσεις|

Ο Δήμος Πάφου αναγνωρίζοντας ότι οι Τοπικές Αρχές έχουν ουσιαστική ευθύνη να προάγουν τη μελέτη, ανάδειξη και προβολή της ιστορίας των πόλεων διοργάνωσε χθες με επιτυχία την εκδήλωση παρουσίασης των δύο βιβλίων παφολογικού περιεχομένου του Γιώργου Ν. Χατζηκωστή στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Τράπεζας Κύπρου.
 
Στην εισαγωγική της ομιλία η κ. Μαρία Ζαβρού, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Πάφου εξήρε το έργο του Γιώργου Χατζηκωστή όχι μόνο ως σημαντικού συγγραφέα αλλά κυρίως και ως δάσκαλο ο οποίος επηρέασε και διαμόρφωσε τις προσωπικότητες και τους χαρακτήρες εκατοντάδων παιδιών ως εκπαιδευτικός και αργότερα ως συγγραφέας.
 
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος ο οποίος ανέφερε ότι το πνευματικό έργο του κ. Χατζηκωστή δημιουργεί πρότυπο αφοσιωμένου και εμπνευσμένου εκπαιδευτικού και λογίου και ανθρώπου που με το έργο του πρόβαλε και τίμησε τη γενέτειρά του Πάφο.
 
Οι παρουσιάσεις των βιβλίων του “Επώνυμοι και ανώνυμοι Πάφιοι της αρχαιότητας” και “Διακριθέντες Πάφιοι του εικοστού αιώνα” έγιναν από τον κ. Γιώργο Γεωργή, Καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις – Πρώην Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα και από τον κ. Κυριάκο Ιακωβίδη, Λέκτορα Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις αντίστοιχα.
 
Ο Δημοτικός Γραμματέας Δήμου Πάφου κ. Θέμης Φιλιππίδης είχε τον Γενικό Συντονισμό της εκδήλωσης και ανέφερε ότι ο κ. Χατζηκωστής είναι ένας ενεργός πολίτης με ιστορική συνείδηση και είναι καθήκον του Δήμου Πάφου να αναδείξει το έργο του.
 
Ο κ. Χατζηκωστής ευχαρίστησε τον Δήμο Πάφου για την όλη διοργάνωση και για τη στήριξη και αναγνώριση του έργου του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window