Νέα & Ανακοινώσεις|

Τη μετάβαση της Πάφου στην εποχή της ΄Εξυπνης και Ψηφιακής Πόλης (Smart and Digital City) σηματοδοτεί η ενότητα εκδηλώσεων και δράσεων “Γιορτή της ΄Εξυπνης Πόλης” που οργανώνει ο Δήμος Πάφου την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, με την επένδυση της εορταστικής ατμόσφαιρας των Χριστουγέννων.

 

Αφετηρία της ενότητας αυτής, με έντονο συμβολικό χαρακτήρα, θα είναι τα εγκαίνια του Κέντρου Εξυπηρέτησης Δημοτών Πάφου στις 11.00 π.μ. από τον Υφυπουργό ΄Ερευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκο Κόκκινο. Το Κέντρο βρίσκεται στο Χώρο Στάθμευσης του Σταδίου “Στέλιος Κυριακίδης”.

 

Η συνέχεια θα δοθεί στις 5.00 μ.μ. στον Πολυχώρο “Αττικόν” με την ανοικτή στο κοινό ημερίδα “Pafos in the era of Smart Cities“, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει παρουσίαση των έργων ΄Εξυπνης και Ψηφιακής Πόλης που έχει υλοποιήσει ή προωθεί ο Δήμος Πάφου. Εταιρείες και φορείς του τομέα της καινοτόμου έρευνας και τεχνολογίας θα παρουσιάσουν τη συμμετοχή τους στα έργα του Δήμου για την ΄Εξυπνη και Ψηφιακή Πόλη. Στην ημερίδα θα απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς ο Υφυπουργός ΄Ερευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος.

 

Στις 6.30 μ.μ., επίκεντρο των εκδηλώσεων θα καταστεί η Πλατεία Κέννεντυ με την τέλεση από τον Υφυπουργό ΄Ερευνας, Καινοτομίας και Ψ.Π. των εγκαινίων έξι έργων ΄Εξυπνης και Ψηφιακής Πόλης:

(α) Υλοποίηση, λειτουργία και συντήρηση του Δικτύου LoRaWAN

(β) Έξυπνο Σύστημα Διαχείρισης Χώρων Στάθμευσης (Smart Parking)

(γ) Ανάπτυξη και συντήρηση Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS)

(δ) Εγκατάσταση και διαχείριση ΄Εξυπνου Οδικού Φωτισμού (Smart Street Lighting)

(ε) Εγκατάσταση και διαχείριση ΄Εξυπνων Πασσάλων (Smart Poles)

(στ) Δημιουργία Κέντρου Δεδομένων (Datacenter).

 

Πέραν από τα εγκαίνια των έργων, τον εορτασμό εμπλουτίζει και διευρύνει η ανακήρυξη της Πάφου την περασμένη εβδομάδα ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας ΄Εξυπνου Τουρισμού για το 2023. Πρόκειται για έγκυρη διεθνή διάκριση της Πάφου η οποία έρχεται σε μια σημαντική στιγμή, καθώς ο Δήμος και άλλοι φορείς της πόλης έχουν επενδύσει σημαντικά στα τελευταία χρόνια ώστε η Πάφος να μετατραπεί σε πρότυπο έξυπνο προορισμό σε τομείς όπως η προσβασιμότητα, η αειφόρα, η ψηφιοποίηση, η πολιτιστική κληρονομιά και η δημιουργικότητα.

 

Τα εγκαίνια θα επενδυθούν από φαντασμαγορική επίδειξη σύγχρονης τεχνολογίας φωτός και εορταστική συναυλία από την Josephine και το μουσικό σχήμα “Pop Stantas“, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει από τον Δήμαρχο Πάφου η αφή της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου της πόλης, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου στην Πάφο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window