Νέα & Ανακοινώσεις|

Ο Δήμος Πάφου καταβάλλει τα τελευταία χρόνια τεράστιες προσπάθειες για να γίνουν στην πόλη μας σημαντικά έργα ενώ προβαίνει στον εξωραϊσμό και τη συντήρηση προσόψεων κτιρίων, πάρκων και άλλων χώρων δημόσιας χρήσης. Την ίδια ώρα, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην απομάκρυνση οποιωνδήποτε στοιχείων που προκαλούν οπτική ρύπανση προκειμένου να διαμορφώσει ένα αισθητικά αναβαθμισμένο δομημένο περιβάλλον, τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επισκέπτες της πόλης μας.

Είναι λυπηρό και ταυτόχρονα απαράδεκτο να καταστρέφεται αυτή η ωραία εικόνα της πόλης με την αναγραφή συνθημάτων ή κάθε είδους φράσεων σε τοίχους, πάρκα, παιγνίδια στους παιχνιδότοπους ή να καταστρέφεται δημόσια περιουσία σε πάρκα, χώρους υγιεινής κ.ά. με την επίκληση μιας κακώς νοούμενης μοντέρνας κουλτούρας, που δεν είναι παρά μια έκδηλα παραβατική και αντικοινωνική στάση και συμπεριφορά.

Θέλουμε να καλέσουμε τους νέους της πόλης μας να αντιληφθούν ότι πρέπει έμπρακτα να αγαπούν την πόλη τους, να αγαπούν τα έργα και τις υποδομές που έγιναν για να εξυπηρετούν τις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές γενιές και ότι είναι αυτοί που απολαμβάνουν και θα απολαμβάνουν τα έργα που υλοποιούνται.

Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με οργανωμένα σύνολα, κυρίως οπαδών ποδοσφαιρικών σωματείων προκειμένου σε συγκεκριμένους χώρους να τους δώσουμε την ευχέρεια να δημιουργούν όμορφα και οργανωμένα graffiti με βάση την πρακτική που εφαρμόζεται σε χώρες της Ευρώπης προκειμένου να τερματιστεί η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, που δεν υποβαθμίζει μόνο αισθητικά την πόλη μας αλλά και μειώνει το επίπεδο του πολιτισμού της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window