Νέα & Ανακοινώσεις|


Τη σύμβαση ανάθεσης του έργου για την ανέγερση του μνημείου αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία υπέγραψαν σήμερα ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος και η ομάδα στην οποία ανατέθηκε το έργο, η οποία αποτελείται από το αρχιτεκτονικό γραφείο Λαμπριανού Κουτσόλαμπρου Αρχιτέκτονες Ε.Π.Ε, τον γλύπτη Αρσέντη Λισενκόβ, την εικαστικό Κατερίνα Φουκαρά, και την εταιρεία Γ.Μ. Οικοδομείν Λτδ. Εκ μέρους της ομάδας τη σύμβαση υπέγραψε ο αρχιτέκτονας Γιάννης Κουτσόλαμπρος.

Η ανέγερση του μνημείου θα γίνει σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης, την πλατεία Διονυσίου Σολωμού επί της οδού 25ης Μαρτίου, και θα πλαισιώνεται από την προτομή του Εθνικού μας Ποιητή.

Κατά την υπογραφή των συμβολαίων ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε στη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής του Δήμου Πάφου να δημιουργήσει ένα αφήγημα που θα εμπνέει με τα οράματα και τις αξίες του μεγάλου αγώνα τις επόμενες γενιές και που παράλληλα θα εκπέμψει προς τη σύγχρονη κοινωνία και ιδιαίτερα προς τη νεολαία, τα κατάλληλα μηνύματα.

Εξάλλου, ο κ. Κουτσόλαμπρος κατά τη σύντομη περιγραφή του έργου ανέφερε πως στόχος της ομάδας ήταν η δημιουργία ενός μνημείου που θα ιστορεί την εποποιία του αγώνα αλλά θα είναι παράλληλα προσιτό με διαφορετικές χρήσεις αφού οι επισκέπτες και ιδιαίτερα τα παιδιά θα μπορούν να εξερευνούν τις διάφορες πτυχές του. Το μνημείο θα έχει επίσης εκπαιδευτικό χαρακτήρα αφού θα διαθέτει QR codes τα οποία θα παραπέμπουν σε κείμενα και έργα Τέχνης για την Επανάσταση.

Η συνολική αξία του έργου ανέρχεται στις €155.000 πλέον Φ.Π.Α και το μνημείο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window