Νέα & Ανακοινώσεις|

Σε προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο «Δημιουργία του Κέντρου Ιστορικής Τεκμηρίωσης Πόλεως Πάφου και Διαμόρφωση του Περιβάλλοντος Χώρου» προέβη σήμερα Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου ο Δήμος Πάφου, με αριθμό διαγωνισμού 45/2022.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό για τα δεδομένα της πόλης έργο, που θα περιλαμβάνει Μουσείο για την ανάδειξη και προβολή της ιστορίας της πόλης και την ανάπλαση πελατειακών χώρων και δρόμων στην περιοχή που εκτείνεται από τον Παλιό Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό μέχρι το Πάρκο των Αρμενίων.
Η κεντρική ιδέα που διατρέχει το έργο είναι η δημιουργία στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Πάφου ενός θύλακα πολιτισμού και αρχιτεκτονικής κληρονομίας με υψηλής ποιότητας υποδομές για πεζούς. Μέσα από το έργο ο Δήμος Πάφου στοχεύει στη δημιουργία μιας γέφυρας μνήμης και αρχιτεκτονικής μεταξύ του Μουσείου Ιστορικής Μνήμης και του εξώστη της παλιάς πόλης.

Το έργο, η αξία του οποίου εκτιμάται στα € 9.500.000 πλέον Φ.Π.Α ( €11.305.000) περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα την
πλήρη αποκατάσταση και επανάχρηση του κτιρίου του παλαιού αστυνομικού σταθμού για χρήση ως κέντρο ιστορικής τεκμηρίωσης της πόλης της Πάφου, την προσθήκη και επέκταση του κτιρίου πρώην αστυνομικού σταθμού για κάλυψη των αναγκών της νέας χρήσης και την διαμόρφωση του χώρου από την παλαιό αστυνομικό σταθμό μέχρι το πάρκο Αρμενίων. Περιλαμβάνει επίσης τοπιοτεχνήσεις με πράσινο, πεζογέφυρα, στέγαστρα, αστικό εξοπλισμό κ.α.

Οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς μπορούν να βρουν την προκήρυξη και τα έγγραφα του διαγωνισμού στην ιστοσελίδα του Δήμου Πάφου www.pafos.org.cy και στην ιστοσελίδα www.eprocurement.gov.cy .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window