Νέα & Ανακοινώσεις|

«Ο Δήμος Πάφου παρουσιάζει τον Θίασο Συνθήκη, στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, ώρα 7.30μ.μ., για μια μοναδική παράσταση, του έργου του Άρθουρ Μίλλερ «Ήταν Όλοι τους Παιδιά μου».

Το «Ήταν Όλοι τους Παιδιά μου» είναι ένα έργο ορόσημο, που σηματοδοτεί την έναρξη της  μεταπολεμικής αμερικανικής δημιουργίας. Πάντα επίκαιρο και διαχρονικό, αναδεικνύει τη φύση της ανθρώπινης ύπαρξης, στηλιτεύοντας τη ματαιότητα της απληστίας.

Μια φαινομενικά ευτυχισμένη και εύρωστη οικογένεια, καλείται -κατά τη διάρκεια μιας και μόνο ημέρας- να αναθεωρήσει τα θεμέλια και τους δεσμούς της. Τα μέλη της αποκαλύπτουν το καθένα το μυστικό που το βαραίνει και τίποτα δεν μπορεί να είναι ξανά το ίδιο. Οι ήρωες μετατρέπονται σε αντιπαραδείγματα μιας κοινωνίας, που φαινομενικά μόνο ενδύεται το προσωπείο της αθωότητας.  Κανένας δεν μπορεί να είναι αμέτοχος και η άκριτη πίστη στην ύλη, που με τόση ευκολία διαπερνά όλο το κείμενο, έρχεται να συντριβεί στην τελευταία πράξη, αφήνοντας  όλους εμβρόντητους και εκτεθειμένους σε σκέψεις που ως τώρα αποφεύγαμε να κάνουμε.

Ο Άρθουρ Μίλλερ, τοποθετώντας στο κέντρο της προσοχής του τον άνθρωπο, δοκιμάζει μια διαφορετική προσέγγιση των μέχρι τότε καθιερωμένων αξιών. Ακολουθώντας τη  δομή μιας σύγχρονης τραγωδίας  καταφέρνει να  σοκάρει και να προβληματίσει, μετατρέποντάς μας από θεατές,  σε συν-ενόχους.

            Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

            Διασκευή: Δέσποινα Πόγκα

            Σκηνοθεσία: Kωστής Kαπελώνης

            Σκηνικά – Kοστούμια: Ανδρέας Σαραντόπουλος

            Φωτισμοί και μουσική επιμέλεια: Kωστής Kαπελώνης.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Κροντήρης, Δέσποινα Πόγκα, Πέτρος Πέτρου, Χρήστος Συριώτης, Μάνος Κωστής, Ηλέκτρα Τζωρτζάκη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window